Om mig

 

Jag heter Mikael Jensen och är lekforskare bland mycket annat. Några av mina stora intressen har att göra med lek, leksaker, lärande, kreativitet och glädje. Jag har framför allt studerat barns lek men vuxnas lek är lika intressant. Ibland, men inte alltid, hänger lek ihop med lärande, kreativitet och glädje. Detta är bara några aspekter hos leken som gör den så fascinerande.

Jag disputerade vid Göteborgs universitet i december 2008. Sedan dessa har jag varit anställd vid Högskolan i Borås och vid Göteborgs universitet. Ibland båda samtidigt. Just nu är jag anställd vid Högskolan i Borås och ett av de expertområden som jag undervisar om är leken.

 

 

Leken är till sin natur social. Det är därför jag föredrar att dela mina tankar om lek och få ta del av andras tankar och kommentarer, genom att möjliggöra en plattform för konversationer om lek. Leken är också till sin natur både lustfylld och allvarlig. Min ambition är därför att båda dessa sidor ska få utrymme i konversationerna om lek.

Förutom forskning har jag bl.a. skrivit en rad böcker och artiklar om lek. Personligen är jag mest nöjd med min bok Lekteorier. För dig som inte hittar det du söker i bloggen kanske det går bättre om du letar i någon av böckerna. Leta på ett bibliotek nära där du bor.

Om det är något annat du vill veta om mig kan du skicka ett mail och fråga.

 

Jag rekommenderar personligen ekologiska och giftfria leksaker från plan toys, Ecobuds, Liewood och Cam Cam Copenhagen.

Jag rekommenderar också följande sajter:

www.babyshop.site

www.filibabba.online

www.halsobloggen.com

www.ledarskapskurser.site

www.plastbanta.site